ACTUALIZARE: Ionel Ciubotaru a ajuns primar al orașului Roznov înainte ca instanța să dea verdictul final cu privire la validarea mandatului de primar. Termenul stabilit de instanță este pe 5 iulie, însă Ionel Ciubotaru a preluat încă de astăzi, 1 iulie, atribuțiile funcției de primar.

„Ședința de constituire a Consiliului Local Roznov a decurs în mod normal. S-au prezentat toți consilierii, s-a votat și s-a validat, dar atunci când a fost vorba de votat viceprimarul, cei 6 consilieri care au lipsit la ședințele trecute s-au ridicat și au părăsit sala spunând că au treabă. Eu am fost ales viceprimar și, cum nu avem încă primar validat, am preluat și atribuțiunile funcției de primar. Până marți sunt viceprimar. Dacă instanța va decide validarea mandatului meu de primar, în prima ședință de consiliu local va fi ales un alt vice”, a declarat Ionel Ciubotaru.

******

ŞTIRE INIŢIALĂ: Județul Neamț, care și-a făcut aproape o reputație din maniera în care se face administrația și (mai ales) politica între granițele sale, înregistrează o nouă premieră națională: primarul unui oraș este și viceprimar!

Desigur, se întâmplă la Roznov, unde, astăzi, 1 iulie, a avut loc a treia strigare a constituirii Consiliului Local rezultat din alegerile de pe 5 iunie. De data aceasta, s-au prezentat și liberalii, anulând, astfel, riscul de a-și pierde mandatele.

Ședința a întrunit, deci, cvorumul, Consiliul Local a fost validat și, odată legal constituit, s-a trecut la alegerea viceprimarului, moment când consilierii PNL au părăsit ședința.

Asta n-a mai impietat mersul lucrărilor, fiindcă un vice se alege doar cu majoritate simplă, ceea ce s-a și făcut. Ionel Ciubotaru, primarul ales de roznoveni, dar nevalidat încă, a fost ales de colegii consilieri pe funcția de viceprimar! Care viceprimar va conduce primăria până la validarea celui ales prin vot, adică tot Ionel Ciubotaru.

Ședința continuă și la această oră, 11.35. Desigur, vom reveni cu amănunte.

(D.O., A.A.)

Articolul precedentAutorizaţie pentru Sanatoriul Podriga şi control la DSP Botoşani
Articolul următorNici când e gratis! Doar două spitale din Moldova înscrise la fonduri UE pentru boli rare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.