arsene 03„Creşterea salariilor profesorilor cu 15% începând cu 1 decembrie reprezintă un pas important în vederea soluţionării problemelor pe care învăţământul românesc le are în privinţa retribuirii dascălilor. Pentru o societate sănătoasă, pentru o educaţie de calitate, salarizarea corectă şi adaptată realităţii este o măsură care se încadrează în sfera normalităţii.

Prin această majorare de la 1 decembrie a salariilor profesorilor cu 15%, care se adaugă celor 10% cât s-a acordat deja în plus în 2015 cadrelor didactice, se ajunge în total la acelaşi procent cu care s-au mărit şi salariile angajaţilor din ‪‎sănătate, 25% de la 1 octombrie.

Felicit Guvernul pentru că a reuşit ca, după anii de austeritate ai PDL- Băsescu, să aducă indemnizaţiile profesorilor pe plus, recuperând salariile tăiate în 2010, din timpul Guvernului Boc.

Partidul Social Democrat şi partenerii săi de guvernare demonstrează în continuare că îşi respectă angajamentele asumate în faţa românilor şi depune toate eforturile pentru a repara dezechilibrele sociale puternice pe care le-au adus anii de guvernare ai PDL. Este foarte important să reuşim să normalizăm relaţiile dintre stat şi cetăţeni. Statul şi instituţiile publice trebuie să demonstreze respect şi grijă pentru cetăţeni şi bunăstarea lor. Echilibrarea retribuirii celor care lucrează în instituţiile publice reprezintă unul dintre cei mai importanţi paşi în acest sens”.

Articolul precedentAccident din cauza vitezei pe şosea umedă: un mort şi 5 răniţi grav!
Articolul următorPietrean dispărut de trei zile! Dacă l-aţi văzut, sunaţi la 112!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.