0:00

Accident din cauza vitezei pe şosea umedă: un mort şi 5 răniţi grav!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO persoană a murit, iar alte 5 au fost rănite, într-un accident rutier, petrecut în această dimineaţă (13 octombrie), în comuna Sârca (Iaşi).

Din primele verificări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că şoferul unui autoturism, un tânăr de 22 ani, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile unui carosabil umed, într-o curbă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un auto care se deplasa regulamentar şi în care se aflau 5 persoane. Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă”, se precizează în comunicatul de presă al Poliţiei Iaşi.

În urma acestui accident rutier un pasager a decedat, iar şoferii şi celelalţi  pasageri au fost răniţi.

Poliţiştii transmit câteva recomandări şoferilor, care circulă în condiţii de ploaie şi pe un carosabil umed: Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită  cu mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa.

Poliţia Ieșeană recomandă, de asemenea conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă! (ZCH NEWS)

Articolul precedentAccident mortal comis de un şofer din Republica Moldova
Articolul următorIonel Arsene, președinte PSD Neamț: „PSD depune toate eforturile pentru a repara dezechilibrele sociale puternice pe care le-au adus anii de guvernare ai PDL”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.