În ședința Consiliului Local a comunei Urecheni, de vineri, 18 noiembrie, primarul Ion Tănăselea a informat aleșii locali că taxele și impozitele pe anul viitor nu vor fi majorate. Acestea vor fi mărite, conform legii, doar cu rata inflației din anul 2020, respectiv 5,15%.

Ion Tănăselea, primar Urecheni: Nu vom mări taxele și impozitele anul viitor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

El și-a argumentat propunerea în fața consilierilor locali „Și așa oamenii sunt împovărați de creșterea prețurilor la mâncare, curent, lemne și altele. Consider că este de datoria noastră să nu majorăm taxele și impozitele în aceste timpuri foarte grele pentru noi toți”.

În aceeași consilierii au fost de acord cu proiectul de cumpărare a unui teren cu bani de la bugetul local. Este vorba de o suprafață de teren din spatele școlii, de 3.600 mp, pe care se dorește a se construi un teren de sport sau o sală de sport, un parc și loc de joacă. În urma negocierii s-a stabilit ca preșul de cumpărare să fie de 3,47 euro/mp.

Primarul Ion Tănăselea a ținut să facă și precizări privind alte proiecte aflate în diverse stadii în comună: „Avem aprobat prin Programul Național de Redresare și Reziliență proiectul privind realizarea a opt stații inteligente de autobuz în valoare de 324.000 de euro. Prin Programul Anghel Saligny avem depus un proiect de modernizare și asfaltare a 5,7 km de drumuri din satele Ingărești și Urecheni. Avem toate avizele și trebuie depusă documentația pentru finanțare. Mai avem un proiect teren de sport, cu finanțare prin fonduri europene și de la bugetul local prin GAL Ținutul Zimbrului, finalizat în proporție de 90%. De asemenea, un proiect pentru realizarea a trei poduri prin Anghel Saligny. Studiile de fezabilitate sunt aproape gata, urmând să primim avizele. Iar la proiectul pentru canalizare suntem la stadiul studiului de fezabilitate. Și acest proiect a fost depus pe Anghel Saligny”.

C.T.S

Articolul precedentColegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” intră în reabilitare anul viitor
Articolul următorPesta porcină africană din Iași are urmări la Neamț – vezi zonele afectate!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.