0:00

Corpurile de clădire în care funcționează Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamț urmează să intre într-un proces de reabilitare termică, prin care se dorește reducerea facturilor la utilități, în special cele generate de încălzire, dar și reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Primăria Piatra-Neamț intenționează să ceară o finanțare de peste 34 de milioane de lei prin PNRR – Componenta Valul renovării. Deocamdată, proiectul este în faza de obținere a documentelor necesare, un prim pas fiind votarea proiectului de notă conceptuală și a temei de proiectare în consiliu local, în ședința de luni, 21 noiembrie.

Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” intră în reabilitare anul viitor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiColegiul „Cartianu” este una dintre cele mai mari unități de învățământ din Neamț, construit în 1970 și care, în perioada 2001-2016, a beneficiat de o serie de investiții constând în principal în schimbarea acoperișurilor, tâmplărie PVC și a sistemului de încălzire prin centrale termice pe gaz. Acum se dorește reabilitarea termică a clădirilor în care funcționează sălile de clasă, laboratoarele, cabinetele, sala de sport, cantina, atelierul mecanic, hala de producție trasnformată în școală, etc.

Numai DALI-ul (documentația de avizare a lucrărilor de intervenții) va costa 4 euro/mp, potrivit Notei de fundamentare din spatele proiectului. Cât privește finanțarea, cheltuielile neeligibile vor fi suportate din bugetul local, iar TVA-ul de la bugetul de stat. Pentru că proiectul abia se creionează pe hârtie, cel mai probabil în primăvara anului viitor se vor face primii pași concreți însemnând licitațiile pentru execuție. (Angela CROITORU)

Articolul precedentBărbat din Gârcina, încarcerat pentru multiple infracțiuni
Articolul următorIon Tănăselea, primar Urecheni: Nu vom mări taxele și impozitele anul viitor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.