bal caritate

Ziarul „Ceahlăul” marcă înregistrată aduce în fața dvs. o inițiativă de suflet, menită să adune fonduri pentru renovarea şi amenajarea Secţiei de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean Neamţ și, implicit, pentru bolnavii care sunt internați aici.

Secția a primit un spațiu, în spital, iar medicii de aici doresc să transfere serviciile din Ambulatoriu, să facă internări de zi și, per ansamblu, să îi primească în cele mai bune condiții pe pacienții care le trec pragul. Pentru aceasta, au nevoie de bani. Bani cu care să acopere necesitățile stringente. Care nu sunt nici multe, nici puține, ci de bun simț pentru o secție care se adresează unei categorii speciale de pacienți.

Vorbim aici de fotolii reglabile pentru pacienții care fac chimioterapie, de televizoare pentru cei care sunt la tratament, să le fie mai ușor cât timp așteaptă, de grupuri sanitare puse la punct, de un spațiu adecvat pentru arhivă, de cabinete decente pentru medici, de pereți vopsiți și, nu în ultimul rând, de un spațiu de recreere pentru cei care sunt nevoiți să rămână mai mult timp internați la Oncologie.

În acest context, Rotaract Club, Rotary International, Fundaţia umanitară „Sf. Iosif-Concordia 2000” şi Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ organizează sâmbăta viitoare, pe 7 decembrie, începând cu ora 19, la Central Plaza Hotel – Salonul Clasic, cea de-a doua ediţie a Balului de caritate „Marile speranţe”. Manifestarea și-a propus să strângă fonduri pentru amenajarea Secţiei de Oncologie, cu ajutorul oamenilor de bine din județ. Pentru 150 de lei, cât costă o invitație, oaspeților li se va oferi un program divers – cină, prezentări de modă (Sysy Atelier şi Langelotti), muzică live şi mai multe momente artistice, susținute inclusiv de ansamblul „Floricică de la Munte”, al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”. Tot în cadrul balului de caritate se va organiza o licitaţie de artă, cu lucrări donate de unii dintre cei mai cunoscuţi pictori nemţeni (Ciprian Istrate, Laurenţiu Dimişcă, Mircea Răsvan Ciacâru, Arcadie Răileanu, Dumitru Bostan, Dumitru Bezem, Petru Vamanu, Gheorghe Vadana, Ştefan Potop, Lucian Gogu Craiu, Lucian Tudorache, Petru Diaconu, Mihai Agape).

Reamintim: participarea la balul de caritate ”Marile Speranțe” se face numai pe bază de invitaţie (150 de lei/ persoană). Invitațiile se pot ridica de la sediul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, str. Ştefan cel Mare, nr. 3A, tel./fax 0233.214.026.

Informaţii suplimentare se pot obține de la Sabina Crăciun, telefon:  0745.800.648.