pietricica turism

Firma Elis Pavaje anunţă că demarează productia în localitatea Secuienii Noi (comuna Secuieni – Neamţ), “în cea mai modernă fabrică de pavele şi alte produse din beton vibropresat din grup”. Este vorba de o investiţie de peste 10 milioane €, care a fost susţinută din resursele firmei Elis Pavaje şi printr-un credit contractat de la BCR. Termenul de amortizare a investiţiei este de 10 ani.

“Scopul investiţiei este de a răspunde solicitărilor în creştere de prefabricate din beton (pavele, borduri, rigole, bolţari, elemente de canalizare) şi de a optimiza costurile logistice pe zona Moldovei”, se precizează într-un comunicat de presă.

“Am crescut în 25 de ani de la o producţie de 6 mp/zi la aproape 10.000 mp/zi, iar în ultimii ani cererea depăşea în mod constant capacităţile noastre de producţie. Am crescut vânzările an de an, prin optimizarea proceselor de producţie şi prin investiţii în liniile de producţie existente, însă există o limită pe care nu o mai poti depăşi, fără să asiguri capacitate suplimentară. Astfel încât s-a impus deschiderea unei noi unităţi de producţie, ca un pas necesar în dezvoltarea companiei”, a declarat Emil Goţa, director general Elis Pavaje.

Utilajul de producţie achiziţionat pentru fabrica de la Secuienii Noi este de ultimă generaţie, iar furnizorul german este lider în echipamente de producţie prefabricate de beton. Linia automatizată integral are o capacitate de producţie totală de 5.000 mp/zi şi dispune de un sistem de monitorizare și control permanent a calității prefabricatelor. Hala de producţie, clădirea de birouri şi spaţiile logistice se întind pe o suprafaţă de 50.000 mp. Fabrica asigură 40 de locuri de muncă, ocupate aproape integral.

Elis Pavaje face parte din grupul de firme Elis, deţinute de familia Goţa, în localitatea Petreşti (judeţul Alba). Pe lângă cele 3 fabrici de pavele şi produse prefabricate din beton, care activează sub denumirea Elis Pavaje, din grup face parte şi  Elis Agregate, companie înfiinţată în 2003, care furnizează din balastiera şi cariera proprii materii prime de calitate certificată pentru producţia Elis Pavaje, cât şi pentru vânzare. Cifra de afaceri a grupului, pe anul 2016, a fost de 182,4 milioane lei. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Elis Pavaje)