pietricica turism

Poliţiştii ieşeni de la combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au reuşit o captură de aproape 1,5 kilograme de cannabis, în timpul a două percheziţii derulate sâmbătă, 16 septembrie. Acţiunile au la bază “un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc”. O persoană a fost arestată preventiv, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Iaşi, citat de IGPR.

“Din cercetări a rezultat că drogurile de risc (cannabis) ar fi fost trimise în Iaşi din Madrid-Spania, prin intermediul unei societăţi internaţionale de transport colete. La aceeaşi dată, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, sub coordonarea procurorilor DIICOT – ST Iaşi au prins în flagrant delict un bărbat, de 44 de ani, imediat după ce ar fi ridicat un colet cu 1.249 grame de cannabis”, potrivit sursei citate.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind prezentat ulterior Tribunalului Iaşi, care a dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile. În urma percheziţiilor, au fost ridicate, pe lângă cele 1.249 grame de cannabis, 275 de cutii de petarde, 3 hard-diskuri, 3 medii de stocare şi cartele telefonice. De asemenea, în cadrul activităţilor, au fost conduse la cercetări trei persoane. (ZCH NEWS; VIDEO: IPJ Iaşi)