Opt candidați au participat la cel mai recent concurs organizat pentru ocuparea a două posturi de asistent medical generalist debutant la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Neamț. Mulți candidați, în condițiile în care posturile sunt pe perioadă determinată, dar intrarea în sistem nu putea fi ratată de cei care au absolvit o școală sanitară postliceală. Asta este, desigur, una din condițiile specifice impuse la acest concurs, pe lângă cea mai mult decât tentantă prin care s-a eliminat baremul de vechime, argumentându-se mai mult decât clar că oferta se adresează în special proaspeților absolvenți. Și pe considerentul subînțeles de a le da o șansă celor care au învățat 3 ani la postliceală să aplice pentru un post conform pregătirii.

Doar că tocmai pregătirea s-a dovedit a fi cuiul lui Pepelea și nici unul din cei 8 candidați nu a promovat probele din 11 și 13 septembrie. Ce au constatat membrii comisiei de examinare? „Candidații au fost foarte slab pregătiți. Nu ne permitem să trimitem la un pacient în stare gravă un asistent medical care nu știe ce are de făcut pentru a-i salva viața. Vorbim de acordarea primului ajutor!”, spune unul din membrii comisiei, cu vădită indignare față de lipsa unor noțiuni elementare din educația candidaților care, totuși, au absolvit o postliceală sanitară.

Cei care se simt pregătiți mai au o șansă la concursul organizat a doua oară pentru ocuparea celor două posturi vacante de la Stația Centrală Piatra Neamț și sunt așteptați să-și depună dosarele până la data de 29 septembrie 2017. (C.I.)

Articolul precedentCu sfaturile anti-furtună de la ISU mori sigur! De râs!
Articolul următorInvestiţie de 10 milioane € în producţia de pavele la Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.