Pompierii din Botoşani intervin, de mai bine de 20 de ore, pentru răcirea unui transformator electric (strada Mobilei – Botoșani), care a fost cuprins de un puternic incendiu. De altfel, intervenţia s-a derulat pe tot parcursul nopții de sâmbătă spre duminică, 22/23 aprilie, iar la acţiune au participat 75 de pompieri și 10 autospeciale.

„Întrucât procesul de răcire este anevoios din cauza cantității mari de ulei tehnic și a temperaturii din interior, intervenția se anunță a fi una de durată. Salvatorii depun eforturi susținute pentru remedierea situației în cel mai scurt timp și utilizează tehnici specifice de intervenție care să reducă riscurile ce ar putea să apară în astfel de situații. Reamintim că, astăzi (22.04 – n.r.), puțin după ora 12:00, pompierii botoșăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a trei incendii izbucnite la trei transformatoare electrice de pe raza municipiului Botoșani. La cele trei evenimente, produse în locații diferite, s-au deplasat șase echipaje, cu șase autospeciale cu apă și spumă. În urma incendiului produs pe strada Cornișa, a ars și un autoturism. Două dintre incendii au fost lichidate imediat. În urma celor trei evenimente, în jur de 1.000 de consumatori din municipiul Botoșani au rămas fără energie electrică, precizează ISU Botoşani.

Duminică dimineață, 23 aprilie, nu aveau energie electrică 220 de consumatori din Botoșani. Celelalte două incendii au avut loc într-o stație de transformare a furnizorului de electricitate şi în curtea Poliției Rutiere. La acesta din urmă, avaria la transformatorul electric a afectat şi un autoturism parcat în imediata vecinătate a clădirii în care se se aflau echipamentele electrice. (ZCH NEWS; FOTO: Facebook)

Articolul precedentIarna şi Delgaz: 43 de localităţi din Vaslui nu au nici astăzi energie electrică!
Articolul următorFutsal Ceahlăul încheie stagiunea pe podium
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.