pietricica turism

Delgaz Grid (E.ON Moldova) susţine că în Regiunea Nord-Est se restabileşte alimentarea cu energie electrică a consumatorilor care au fost afectaţi de ninsori şi viscol. În acestă dimineaţă (23.04), în judeţele Botoşani, Suceava şi Neamţ nu sunt linii de medie tensiune nealimentate cu energie electrică din cauza condiţiilor meteorologice.

În Iaşi, 6 posturi de transformare din Tomeşti, Prisăcani şi Holboca nu erau alimentate cu energie electrică. În judeţul Bacău, 9 posturi de transformare din localităţile Sascut şi Runc nu au energie electrică – în localitatea Runc sunt 4 stâlpi rupţi de medie tensiune. O situaţie specială este în judeţul Vaslui unde sunt rupţi 24 de stâlpi de înaltă tensiune şi 300 de stâlpi de medie tensiune, ca urmare a condiţiilor meteorologice din ultimele zile. Totodată sunt distruşi şi peste 60 de stâlpi de joasă tensiune, iar numărul acestora poate creşte în funcţie de evoluţia lucrărilor de reparaţii.

Reprezentanţii Delgaz Grid susţin că a fost securizată alimentarea cu energie electrică a municipiului Bârlad, iar echipele Delgaz Grid lucrează în continuare pentru realimentarea staţiilor de transformare Murgeni şi Fălciu. Refacerea liniilor de medie tensiune din judeţul Vaslui se va finaliza etapizat în cursul săptămânii viitoare, în funcţie de accesul în teren.

Majoritatea liniilor de medie tensiune se află la distanţă de drumuri rutiere, iar odată cu topirea zăpezii accesul este dificil pentru utilaje. În această dimineaţă, 43 de localităţi din judeţul Vaslui nu erau alimentate cu energie electrică. Întrucât unele conductoare sunt rupte şi există riscul să ajungă pe suprafaţa solului, Delgaz Grid atrage atenţia asupra pericolului de electrocutare şi arsuri pe care le reprezintă conductoarele pentru persoanele aflate în vecinătatea acestora. (G.B.)

1 COMENTARIU

Comments are closed.