0:00

Internare medicală pentru bărbatul care amenința că își dă foc la casă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBărbatul de 55 de ani din localitatea Bărcănești, comuna Cândești, care a pus autoritățile pe jar după ce a amenințat că-și dă foc la casă, va ajunge în grija medicilor psihiatri. Așa au decis magistrații din cadrul Judecătoriei Piatra Neamț, la cererea procurorilor pietreni.

Dispune luarea măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii în Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri, judeţul Iaşi, luată faţă de (…), internat în prezent în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ – Secţia Psihiatrie cercetat în dosarul de urmărire penală nr.4926/119/P/2022 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de distrugere, prevăzută de art. 32 alin.1 Cod penal raportat la art. 253 alin.4 Cod penal până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii“, conform instanței.

Judecătorii au mai dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice care să stabilească dacă bărbatul suferă de afecţiuni psihice care îi afectează discernământul și dacă faptele au fost comise cu discernământ. Specialiștii trebuie să decidă dacă se impune o măsură de siguranţă, internare medicală sau obligare la tratament medical. Decizia instanței nu este definitivă.

Reamintim că pe 11 decembrie săteanul s-a urcat în podul casei cu o butelie de gaz, nu înainte de a stropi totul în jur cu benzină, amenințând că dă foc. A fost nevoie de intervenția trupelor speciale și a unui negociator din cadrul Poliției Neamț, iar pentru evitarea unei tragedii pompierii au format perdea de apă. Mai multe detalii puteți citi aici .

(G. S.)

Articolul precedentRabla pentru electrocasnice, ultima șansă în 2022
Articolul următorFoto. Accident cu victime la Humulești
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.