isj suceava (4)Funcția de inspector școlar general, neocupată prin concurs, la Inspectoratul Școlar Județean Suceava a ridicat în ultimele zile discuții aprinse legate de soarta prof. Gheorghe Lazăr, cel care ocupă acest post prin delegație. Reamintim că inspectorul a participat la ultimul concurs organizat de Ministerul Educației, însă la proba interviului a fost respins. Fapt surprinzător dacă luăm în calcul că proba amintită este considerată una care, în general, nu pune probleme candidaților. Întors din concediu, inspectorul general Lazăr a declarat, pentru portalul de știri ZCH NEWS, că nu vrea să comenteze ce s-a întâmplat la examen, dar că va rămâne pe funcție atât timp cât i se va cere.

Mi s-a încredințat o sarcină de îndeplinit. Consider că mi-am făcut datoria. Dv. aveți posibilitatea de a întreba directorii de școli și inspectorii cu care am lucrat dacă mi-am făcut sau nu treaba. Până în ultima secundă a delegării mele în această funcție, voi face tot ce-mi stă în putere pentru a mă achita de sarcini, astfel încât învățământul să nu aibă de suferit”, a spus Lazăr.

În ceea ce privește delegația inspectorului, aceasta, potrivit normelor metodologice, este valabilă până la sfârșitul anului școlar sau până la organizarea unui nou concurs. După finalul concursului care tocmai s-a încheiat, în jurul datei de 17 august ar trebui să apară o nouă delegație. Dacă va fi numit din nou inspectorul Lazăr nu se știe, deși o parte din declarațiile apărute în presa locală suceveană făcute de unii lideri PSD (același partid din care face parte și Lazăr – n.r.) arată o lipsă de susținere a acestuia. Inspectorul spune că nu se teme de acest lucru și că este pregătit oricând să revină la catedră.

Sunt profesor de matematică. Mă pot întoarce oricând la catedră. Și voi face acest lucru din moment ce nu voi mai primi delegație. Despre declarațiile celor care îmi sunt împotrivă nu doresc să comentez”, a adăugat inspectorul Lazăr. (M. TEODOROF)

Articolul precedentAgenda de lucrări a drumarilor din Piatra Neamț
Articolul următor265 de pensionari vor pleca la tratament balnear
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.