pensionari 04Casa Judeţeană de Pensii Neamţ pune la dispoziţie 265 bilete de tratament balnear în stațiuni, cu intrare în perioada 27 – 29 august. CJP Neamţ va distribui biletele, repartizate prin aplicaţie informatică, celor care au solicitat plecarea în staţiune în prima a doua jumătate a lunii august, cu condiţia ca staţiunile pentru care au solicitat tratament balnear să fie dintre cele alocate pentru repartizare. Beneficiarii vor fi înştiinţaţi telefonic, iar lista cererilor aprobate poate fi vizualizată şi la sediile CJP sau pe pagina de internet a instituţiei.

Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile. Preţul maxim pentru un bilet este de 1.388 lei, pentru unităţi de cazare la categoria 2 stele, şi 1.452 lei, la 3 stele.

„Deoarece în repartizarea biletelor de tratament gratuite prioritate va avea categoria pensionarilor de invaliditate aceştia trebuie să prezinte programul de recuperare întocmit de medical expert al asigurărilor sociale cu recomandarea staţiunilor indicate pentru afecţiunile constatate”, a declarat Oana Fodor, purtătorul de cuvânt al CJP Neamț.

Reamintim că biletele de tratament balnear se acordă individual, în cursul unui an calendaristic fiind eliberat un singur bilet aceluiaşi beneficiar, indiferent dacă este cu plata unei contribuţii sau gratuit.

Pentru primele doisprezece serii ale anului 2015 au fost valorificate 3.363 bilete de tratament balnear, până la această dată fiind înregistrate 7.374 de cereri de acordare a unui bilet.

Alocarea automată şi eliberarea biletelor pentru a XIV-a serie de tratament, ce are ca date de intrare 12 – 14 septembrie 2015, va fi realizată numai după închiderea seriei anterioare, respectiv după data de 29 august. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentInspectorul școlar general rămâne pe funcție până când i se permite
Articolul următorWeek-end cu Holograf, Cargo şi Mihai Mărgineanu la Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.