0:00

Inspector în construcții reținut pentru luare de mită: 6 aparate de aer condiționat pentru recepția unui bloc, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDouă persoane, un inspector în construcții și un responsabil tehnic de execuție, au fost reținute pentru 24 de ore după ce au fost puse sub acuzare pentru fapte de corupție. Totul a ajuns la urechile oamenilor legii după ce un investitor a reclamat faptul că i-au fost cerute 6 sisteme de aer condiționat, cu module wi-fi, pentru semnarea procesului verbal de recepție a unui bloc de locuințe.

În fapt, suspectul inspector în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții Iași a solicitat unui investitor imobiliar, denunțător în cauză, prin intermediul altui suspect (responsabil tehnic de execuție), să-i remită 6 sisteme de aer condiționat cu 6 module Wi-Fi, în schimbul semnării procesului verbal de recepție finală a investiției. La momentul când a pretins aceste bunuri, inspectorul ISC Iași a indicat inclusiv societatea comercială de la care denunțătorul urma să achiziționeze produsele respective, societate al cărei reprezentant este suspect pentru complicitate la luare de mită”, conform unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție.

Pentru documentarea probatoriului au avut loc patru percheziții domiciliare, trei la locuințele suspecților și una la sediul societății comerciale. La inspectorul ISC Iași anchetatorii au găsit toate cele 6 sisteme de aer condiționat cu modulele wi-fi aferente, în valoare totală de 20.070 lei, primite cu titlu de mită anterior. În urma audierilor cei doi au fost reținuți urmând a fi  prezentați în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

FOTO: DGA Facebook

(G. S)

Articolul precedentTragedii la Tarcău și Bozieni
Articolul următorFost polițist nemțean judecat pentru trafic de influență
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.