0:00

Fost polițist nemțean judecat pentru trafic de influență, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat care a fost lucrător în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț. În sarcina acestuia a fost reținută comiterea infracțiunii de trafic de influență, fapte care au avut loc pe când acuzatul avea calitatea de polițist. Conform actelor de urmărire penală una din fapte a avut loc în ianuarie 2021 când „în calitate de agent de poliție rutieră în cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț și, totodată, organ de poliție judiciară, ar fi pretins și primit de la martorul denunțător (…) pe raza satului Preluca, județul Neamț, suma de 3.000 de lei, în schimbul promisiunii că îl va ajuta pentru obținerea unei valori mai mici a alcoolemiei în dosarul penal nr. (…) al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, în care martorul denunțător era cercetat pentru săvârșirea infracțiunii prev. și ped. de art.336 alin.1 Cod penal”, conform Tribunalului Neamț.

O altă faptă a avut loc pe 5 septembrie 2020 când în calitatea menționată anterior a ar fi pretins de la alt denunțător o sumă de bani pentru a-l ajuta cu o soluție favorabilă într-un dosar penal. De la acesta ar fi primit 4.800 lei, 1.000 de euro, 2.000 lei, apoi alți 10.000 lei. De la o altă persoană ar fi pretins 4.000 lei pentru a-i obține o valoare mai mică a alcoolemiei în dosarul penal în care era cercetat. Această din urmă persoană nu a remis banii ceruți de polițist.

Cauza a trecut de procedura de Cameră preliminară și magistrații au dispus începerea procesului. De menționat este faptul că același acuzat a mai fost judecat pentru fapte similare. Chiar dacă a fost condamnat la pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare, fără executare, a pierdut locul de muncă și implicit calitatea de polițist (amănunte aici).

(G.S.)

Articolul precedentInspector în construcții reținut pentru luare de mită: 6 aparate de aer condiționat pentru recepția unui bloc
Articolul următorITM Neamț- verificări la comercianții de flori
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Domnu’ in cauz nu are nume si prenume?vazand ca tot dati detalii foarte precise despre restul „infractorilor” de ce nu si in acest caz??o fi o explicație!?

Comentariile sunt închise.