0:00

Înșelăciune online în numele Hidroelectrica, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO femeie de 51 de ani, din Roman, a pierdut aproape 500 de euro în urma unei oferte dubioase pe care nu a verificat-o suficient. După ce a făcut plata, a fost anunțată de banca unde avea deschis contul că a fost fraudată. Atunci a fost momentul în care a sesizat anchetatorii din cadrul Poliției municipiului Roman.

Cu ocazia cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, la data de 10 octombrie a.c., în timp ce persoana vătămată se afla la domiciliu și utiliza o platformă de socializare, ar fi accesat o reclamă de tranzacționare a companiei Hidroelectrica, fiind ulterior contactată de către o persoană necunoscută pe telefonul mobil. Aceasta, fiind îndrumată telefonic de persoana respectivă, ar fi accesat o pagină de internet, introducându-și datele de pe cardul bancar, autorizând astfel o plată în valoare de 499 de euro”, conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Chiar dacă a fost deschis un dosar penal cu acuze de săvârșire a infracțiunii de înșelăciune, cel mai probabil va dura foarte mult timp până ce păgubita își va recupera banii, dacă acest lucru se va întâmpla vreodată. Polițiștii revin cu sfaturi pentru astfel de situații și recomandă să fiți sceptici față de oferte prea bune pentru a fi adevărate, nu dați clic pe link-urile suspecte, verificați identitatea și autenticitatea surselor și mai ales nu dezvăluiți niciodată date personale sau financiare online.

(G.S.)

Articolul precedentMandatul lui Alexandru Filimon la Spitalul Județean Neamț s-a încheiat
Articolul următorDoi nemțeni au ignorat semnalele Poliției
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.