0:00

În primele cinci zile ale lunii februarie, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Neamț, s-au înregistrat, în medie, cam 510 solicitări zilnic, iar programul de lucru a fost prelungit.

Înmatriculări la foc continuu: de șase ori mai multe solicitări zilnice, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Potrivit datelor oficiale, ”începând cu data de 1 februarie a.c.., a avut o creştere semnificativă a activităţilor desfăşurate de salariaţii serviciului, în urma modificărilor legislative prevăzute în Legea nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife”.

Astfel, în primele cinci zile de lucru ale lunii februarie, s-au primit și rezolvat 1.510 cereri pentru înmatriculări autovehicule, 296 cereri pentru atribuire de numere provizorii și 742 de cereri de eliberare a permisului de conducere (din acestea, 496 au fost reînnoite, 28 permise străine preschimbate, 180 din examen, 25 au avut ca motiv schimbarea unor date, iar 4 erau model vechi).

După cum estimasem anterior, a avut loc o creștere semnificativă a numărului de solicitări, după data de 1 februarie, îndeosebi la înmatriculări de autovehicule. Astfel, faţă de o zi normală de lucru înainte de apariţia legii, când se primeau şi soluţionau cereri pentru înmatricularea a aproximativ 50 de autovehicule, în prima săptămână din luna februarie, solicitările zilnice au crescut de 6 ori. Şi la celelalte servicii a avut loc o creştere a solicitărilor, dar mai mică, de circa 20%” a declarat prefectul Niculina Dobrilă. (D.O.)

Articolul precedentACTUALIZARE Crima de la Bozieni – o poveste sângeroasă
Articolul următorAlegeri anticipate la Agapia?
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.