0:00

Alegeri anticipate la Agapia?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimarul comunei Agapia a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate, care, la Înalta Curte de Casație și Justiție, i-a convins pe judecători că Neculai Nastasa s-a aflat în conflict de interese administrativ.

Prin decizia nr. 396 din 8.02.2017, ÎCCJadmite recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr. 113 din 11 septembrie 2014 a Curţii de Apel Bacău – Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi rejudecând:Respinge acţiunea formulată de reclamantul Nastasa Neculai, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 8 februarie 2017”.

În anul 2014, ANI transmitea un comunicat, în care se preciza că primarul Nastasa a semnat două contracte de concesiune, cu Asociația Crescătorilor de Animale ”Răchitiș” Agapia, asociație în cadrul căreia fiul primarului avea calitatea de membru fondator.

Decizia este definitivă, ceea ce înseamnă că, la Agapia, vor fi alegeri anticipate. Pentru primarul Nastasa este o lovitură, deoarece, inițial, câștigase procesul, la Curtea de Apel Bacău.

Decizia Înaltei Curți poate fi transmite neliniște și altor politicieni aflați în aceeași situație, precum Emilia Arcan, senator PSD de Neamț. (D.O.)

 

Articolul precedentÎnmatriculări la foc continuu: de șase ori mai multe solicitări zilnice
Articolul următorExpoziție de excepție la Complexul Muzeal Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.