Două sesizări, făcute în noaptea de 9 spre 10 mai, la Poliția Roman, au pus în alertă echipajele de ordine publică. Prima, primită la ora 01:30, din partea unui bărbat de 38 de ani, se referea la faptul că a văzut niște indivizi în curtea casei lui, veniți să caute lucruri de furat. O oră mai târziu,dispeceratul unei firme de pază a sesizat polițiștii despre faptul că cineva a intrat prin efracție într-un imobil din Roman.

La scurt timp după a doua sesizare, o patrulă de siguranță publică a depistat pe strada Bogdan Dragoş, din Roman, trei tineri care au ridicat suspiciuni polițiștilor, având în vedere ora târzie și sesizările anterioare”, a precizat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.  ”Asupra acestora, polițiștii au găsit un ciocan, mănuşi din material textile, dar și o bâtă de baseball) obiecte ce ar fi fost folosite la comiterea de infracțiuni contra patrimoniului, respectiv tentativă de furt calificat”.

Cei trei, care au vârste între 14 și 19 ani, au fost conduși la sediul poliției pentru a fi audiați, mai ales că există suspiciuni că au mai pătruns într-un imobil, în noaptea de 8 mai.

C.M.