0:00

Problemele economice ale României sunt departe de a fi încheiate. Dacă în urmă cu câteva zile am aflat că România a ajuns să se împrumute cu dobânzi record, de aprope 8% pe termen lung, un raport publicat astăzi, 11 mai, de Institutul Național de Statistică arată că nivelul inflației a depășit cu mult orice așteptări oficiale.

Faptul că au crescut prețurile nu mai este o noutate pentru nimeni. Ceea ce surprinde este rapiditatea cu care acest fenomen se întâmplă. Raportul INS arată că, per total, prețurile în luna aprilie au crescut cu 3,74% față luna martie. Aproape 4% într-o singură lună. În ultimele 12 luni, s-a înregistrat o creștere medie a prețurilor de 13,76%.

Inflația se apropie de 14%. Prețurile au crescut cu peste 3% într-o lună, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cele mai mari creșteri s-au înregistrat la prețul energiei electrice (28% față de luna martie) și gaze (26,47% față de luna martie). Prețurile au crescut și la alimentele de bază (pâine, carne, lapte) cu peste 3% într-o lună și cu cel puțin 10% în ultimul an.

De remarcat, de asemenea, că din cele peste 70 de categorii monitorizate de INS pentru acest studiu, în ultimele 12 luni, la toate s-au înregistrat creșteri ale prețurilor.

ZCH

Articolul precedentPompierul ultramaratonist Iulian Rotariu reprezintă România în Namibia
Articolul următorAsistent virtual la depunerea declaraţiilor de avere pe site-ul ANI
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.