pietricica turism

Constantin Pitaru (23 de ani) din Horia a fost arestat preventiv, ieri, 1 iulie, de judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Roman.

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman în dosarul de urmărire penală nr. 1975/P/2020 şi, în consecinţă: în temeiul art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală şi art. 225, 226 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Pitaru Constantin, pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi tentativă de viol, cu aplicarea art. 38 al. 1 C. pen. pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 01 iulie 2020 şi până la data de 30 iulie 2020”, a decis instanța.

În ziua de 30 iunie, pe la ora 15,30, Constantin Pitaru a atacat o tânără de 27 de ani, din Roman, care mergea spre locuința bunicii sale, din comuna Ion Creangă. În apropierea podului de peste râul Siret, individul i-a propus fetei să-l însoțească într-o zonă mai ”ferită” și, după ce-a fost refuzat, a lovit-o pe tânără și a târât-o sub pod, unde a încercat s-o violeze. S-a speriat când a apărut o mașină, i-a smuls tinerei telefonul și a fugit. Polițiștii de la Secția Rurală Ion Creangă l-au căutat prin zonă, l-au găsit, l-au reținut pentru 24 de ore și l-au prezentat procurorului de caz cu propunerea de arestare. La rându-i, procurorul l-a trimis pe agresor în fața instanței. Constantin Pitaru poate contesta măsura arestării preventive, în decurs de 48 de ore.

C.M.