Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări COD GALBEN, de caniculă, disconfort termic şi instabilitate atmosferică, pentru judeţe din Regiunea de Nord-Est.

Codul galben de caniculă şi disconfort termic este valabil, în intervalul 2-3 iulie, pentru judeţele Bacău, Iaşi şi Vaslui. „În  intervalul menţionat va fi caniculă în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei şi în sudul și centrul Moldovei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități pe arii restrânse și în restul zonelor de câmpie și podiș. În sud-estul teritoriului vremea se va menţine caniculară și la finalul săptămânii”, menţionează ANM.

Avertizarea de instabilitate atmosferică este valabilă în intervalul 3 iulie, ora 6:00-4 iulie, ora 10:00, pentru judeţele Bacău, Botoşani, Neamţ şi Suceava. „În intervalul menționat, în vestul, centrul, nordul țării și în zona de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și, pe arii restrânse, 40-60 l/mp. Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată și în următoarele zile îndeosebi în vestul, sud-vestul, centrul și nordul teritoriului”, mai precizează meteorologii. (M. CONSTANTINESCU; HĂRŢI: ANM)

Articolul precedentIndividul care a târât o tânără sub un pod și a vrut s-o violeze – arestat 30 de zile
Articolul următorUn bărbat și-a zdrobit jumătate de față, după ce a vrut să traverseze cu mașina un deal foarte abrupt
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.