Un individ din Roman, care a sunat la 112 și în ziua de 2 august când două fetițe au fost luate de apele Moldovei, una a fost salvată, iar cealaltă s-a înecat, a sunat în seara de 7 august, la ora 21, și a anunțat o tragedie similară. Bineînțeles, pompierii s-au dus la locul indicat, în spatele bazarului din oraș, exact acolo unde a fost situația reală și n-au găsit nimic. Nici măcar apelantul care, după ce-a dat alarma, n-a mai răspuns la telefon. Numărul de pe care a sunat este cunoscut pompierilor. Bărbatul în cauză a sunat de multe ori anul acesta, dar de fiecare dată s-a prezentat cu un alt nume.

În cazul celor două fetițe pe care le-a luat apa în după-amiaza de 2 august a sunat de 10 ori, și atunci când s-a întâmplat și în următoarele două zile”, a declarat slt. Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

În următoarele două zile, bărbatul a sunat să spună că a găsit el fetița care era căutată de pompieri, de fiecare dată în alt loc de pe albia Moldovei. După comportament se prea poate ca omul să aibă probleme psihice. Polițiștii au stabilit cert cine este, îl caută și, când îl vor găsi vor face demersurile necesare pentru internarea lui la psihiatrie. Asta în cazul în care nu se află deja în evidența secției. Dacă, totuși, bărbatul nu are nicio boală care să necesite tratament de specialitate, el  va fi amendat pentru apelarea falsă a numărului de urgență.

C.M.