0:00

Un muncitor care lucra pe șantierul din zona autogării Piatra Neamț este în stare gravă, după ce a căzut de la 7 metri. Bărbatul, care este angajat ca muncitor necalificat, întindea învelitoarea pe acoperiș în momentul când a căzut printre grinzi. Accident de muncă grav: un bărbat a căzut de la 7 metri, ZCH NEWS - sursa ta de informații S-a sunat imediat la 112 și o ambulanță l-a preluat, cu răni la cap și spate, și l-a transportat la spital. Consultațiile și investigațiile medicale din UPU au arătat că bărbatul a suferit un traumatism la cap, torace și abdomen, fiind internat în secția ATI. „Am fost anunțați de accidentul de muncă ce s-a produs în ziua de 7 august, la ora 11,20, prin cădere de la înălțime. Muncitorul, un bărbat în vârstă de 49 de ani, lucra la pus învelitoarea pe hală și a căzut de la 7 metri. O echipă de inspectori a fost ieri la locul accidentului și s-a constatat neluarea unor măsuri de securitate pentru lucrul la înălțime. Cercetarea accidentului o face angajatorul, întrucât s-a soldat cu incapacitate temporară de muncă”, a declarat juristul Ioan Popescu, șef Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț. Bărbatul este angajat din luna februarie la firma de construcții din Piatra Neamț care execută lucrările de amenjare a hipermarketului. Acum, firma trebuie să facă cercetările interne pentru a stabili împrejurările și cauzele care au dus la producerea accidentului. Concluzia va fi trimisă la ITM Neamț, pentru avizare.

În această dimineață, bărbatul era încă internat în secția ATI, dar este mai bine și urmează ca medicii să decidă asupra intervențiilor care se impun, potrivit dr. Gabriela Bercea, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. (C.I.)

Articolul precedentIndividul care a anunțat că s-au înecat două fetițe a sunat de 10 ori la 112 în cazul real de pe 2 august
Articolul următorANM anunță: vine valul de căldură