0:00

Astăzi, de Ziua Internaţională Anticorupţie, Serviciul DGA Neamţ organizează o acţiune tematică la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, după ce anul trecut, cu aceeaşi ocazie, a desfăşurat campanii similare la sediul IPJ Neamţ şi al Serviciului Poliţiei Rutiere.

„Ca și anul trecut, planșele realizate pentru momentul 9 decembrie (cele 60 de planșe format A3, cu imagini sugestive pe corupție) vor fi postate la intrarea în sediul IJJ Neamț (la data de 9 decembrie ac, ora 7,30) și la ISU Neamț (la data de 10 decembrie, ora 7,30), pentru a fi călcate, la propriu, în picioare la intrarea/ieșirea în/din serviciu de către lucrătorii celor două arme ale MAI”, se arată în comunicatul DGA Neamţ. „Cu această ocazie vor fi distribuite și calendarele 2015, având inscripționat sloganul campaniei: Calc-o în picioare!. Au fost alese cele două locații, ca urmare a faptului că în anul 2014, cele două instituții au fost targetul activităților de prevenire derulate la nivelul ministerului. Activitățile au drept scop conştientizarea românilor cu privire la riscurile pe care le comportă săvârşirea unor fapte de corupţie”.

Ofiţerii anticorupţie şi-au propus să responsabilizeze şi cetăţenii, nu doar angajaţii MAI, şi să-i determine să ia atitudine şi să sesizeze Direcţia Generală Anticorupţie de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unor lucrători MAI în fapte de corupţie.

„În vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii instituţiei noastre şi cetăţenii care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie de către personalul Ministerului Afacerilor Interne, amintim acestora Linia Verde Anticorupţie – 0800.806.806, ce poate fi apelată gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă. Pot fi sesizate faptele de corupţie şi la numărul de telefon 0233/234008, 0233207000 int. 20850, aparţinând Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamț, precum şi la adresa de e-mail [email protected], a precizat comisarul şef Rareş Bostan din cadrul DGA Neamţ.

Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei a stabilit în urmă cu 11 ani data de 9 decembrie ca fiind Ziua Internaţională Anticorupţie.

Data de 9 decembrie a fost declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite Ziua Internaţională Anticorupţie şi reprezintă un prilej de a conştientiza cetăţenii despre faptul că statul de drept, instituţiile şi valorile democratice sunt subminate de corupţie şi toată lumea este datoare să acţioneze împotriva acestui flagel. (C. MIRCEA)

Articolul precedent… pe scurt …
Articolul următorConsilierii consilierilor