0:00

* pe Adriana Bâzgan și Iulian Jugan i-a recomandat PSD, pe Mihai Hanganu și Irina Corduneanu i-a recomandat amintirea lui Culiță Tărâță, pe Vasile Vișan, fostul secretar de municipiu, l-au recomandat experiența și competențele

Trio-ul de conducere al Consiliului Județean a prezentat, ieri, echipa de consilieri personali, care va funcționa pe lângă Cabinetul Președintelui. Având în vedere că județul este condus acum în regim de interimat de trei consilieri județeni, din care unul este vicepreședinte cu atribuții de președinte, unul este vicepreședinte cu atribuții de vicepreședinte, iar una este consilier județean cu atribuții de vicepreședinte, este explicabil de ce nimeni nu a precizat ai cui vor fi consilierii, ci s-a lăsat să se înțeleagă că toți cei 5 sfetnici de la Cabinet vor munci în egală măsură pentru Constantin Iacoban, Dan Manoliu și Emilia Arcan. În esență, consilierii personali ai Cabinetului Președintelui sunt 3 figuri noi – Adriana Bâzgan, Iulian Jugan și Vasile Vișan, dar și două mai vechi – Irina Corduneanu și Mihai Hanganu, care își împart norma pe din două. Pe Adriana Bâzgan o recomandă PSD, din a cărui organizație de femei face parte. Pe Iulian Jugan îl recomandă tot PSD, dar cel trecut prin filtrul apolitic al Prefecturii Neamț, unde, până mai ieri, era sfătuitor de bază pentru Vlad Angheluță. Pe Vasile Vișan îl recomandă experiența în materie juridică și administrativă, acumulată ca secretar al municipiului Piatra Neamț, și respectul pe care și l-a câștigat în lumea politică, atât din partea prietenilor, cât mai ales din partea opozanților. Irina Corduneanu și Mihai Hanganu, aduși la cabinet de regretatul președinte Culiță Tărâță, au rămas la post poate tocmai din acest motiv, chiar dacă fiecare e cu jumătate de normă.

Triumviratul de la CJ le-a repartizat sarcini celor 5. Bâzgan ”va monitoriza și controla investițiile” și ce ține de fondurile europene, plus partea de legalitate și control în transport (adică acordarea licențelor de traseu). Jugan se va școli pe lângă Hanganu în materie de asistență socială și protecția persoanelor cu handicap sau cu nevoi speciale. Vișan va acorda sprijin de specialitate în materie de încheiere a contractelor Consiliului Județean, de la etapele alcătuirii caietelor de sarcini la licitație până la modelul de asociere pe bani. Corduneanu rămâne parțial cu activitatea de supervizare a proiectului Apa Serv de 107 milioane de euro, iar Hanganu se va ocupa de partea de asistență socială cât mai rămâne după ce-l învață pe Jugan.

La prima vedere, toată lumea pare să fi obținut ce și-a dorit: PSD și-a pus doi paznici la ușa președintelui CJ și le-a dat pe mână tot ce înseamnă bani (proiecte, fonduri europene, transport), dl. Iacoban cinstește memoria lui Culiță Tărâță păstrându-i oamenii cât mai poate ca să se descurce și ei, dar, în același timp, și-a pus și sieși un paznic pe acte, fiindcă întotdeauna e bine să semnezi în cunoștință de cauză, nu ”ca primarul”. Singura întrebare care pare să fie fără răspuns deocamdată este de ce a acceptat dl. Vasile Vișan să-și pună la bătaie cunoștințele și experiența pentru doar două luni de zile, în condițiile în care avea ofertă similară de la Primăria Piatra Neamț. Dar poate în două luni se schimbă lucrurile și la primărie…

Dana OSTAHIE

Articolul precedentÎndemn împotriva corupţiei: „Calc-o în picioare!”
Articolul următorTriumvirat cu pace în fruntea județului