O gravidă şi un copil – răniţi într-un accident cu 6 victime

Şase persoane, printre care o gravidă şi un copil de 5 ani, au fost rănite în accidentul petrecut, duminică seara, pe strada 1Decembrie 1918 din Piatra Neamţ. Vinovat a fost un bărbat de 29 de ani, din Alexandru cel Bun, care conducea o autoutilitară Toyota în direcţia Dărmănești-Gârcina şi, din cauza vitezei, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat într-un autoturism Dacia, care rula regulamentar, din sensul opus. După impact, autoutilitara s-a răsturnat, iar şoferul a rămas încarcerat. Ambulanţele care s-au dus la locul accidentului au transportat toâi răniţii la spital. Gravida, în vârstă de 35 de ani, a fost transferată ulterior la Iaşi, pentru investigaţii suplimentare. Ea suferise un traumatism vertebral cervical şi un traumatism toracic. Copilul de 5 ani, în schimb, a scăpat cu un traumatism cranio-cerebral minor şi nu a avut nevoie de spitalizare. Tot la Iaşi a fost dus şi şoferul vinovat de accident. El avea fracturi craniene şi un hematom epidural. Ceilalţi răniţi au fost diagnosticaţi cu plăgi şi contuzii care nu le-au creat probleme deosebite. Şoferul vinovat este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii, control la firmele de transport valori

În contextul premiselor creșterii volumului de masă monetară tranzacționată în perioada sărbătorilor de iarnă și implicit a amplificării riscului criminogen în manipularea, depozitarea și transportul de valori monetare la unităţile comerciale, la nivel național și local se va desfășura acțiunea “SAFETY CASH”, în perioada 8 decembrie 2014-5 ianuarie 2015. Scopul aceste acțiuni este evaluarea modului de asigurare a pazei şi protecţiei bunurilor şi valorilor monetare importante deţinute, manipulate sau transportate la centrele de procesare sau în alte locuri de depozitare de către prestatorii de servicii de pe raza judeţului, cât și prevenirea sustragerilor de bunuri şi valori monetare.

Activitățile de control și evaluare se vor realiza cu preponderență asupra deținătorilor de valori și prestatorilor serviciilor de profil avându-se în vedere respectarea prevederilor legale referitoare la: depozitarea valorilor în spații securizate, respectarea prevederilor planurilor de pază al transporturilor de valori aprobate, realizarea transporturilor de valori cu personal și mijloace de transport care îndeplinesc cerințele legale, verificarea organizării pazei și protecției bunurilor și valorilor pe timpul manipulării, păstrării ori depozitării pe timpul nopții și verificarea modului de materializare a măsurilor stabilite cu prilejul controalelor anterioare.

I-a smuls banii din mână

O femeie de 52 de ani din Roman, care ţinea 20 de lei în mână, în timp ce mergea pe stradă, a fost jefuită, duminică, de un individ, care i-a smuls banii şi a fugit. Femeia a anunţat poliţiştii care l-au prins pe individ pe strada Siretului din localitate şi au recuperat banii de la el. Tâlharul, care are 24 de ani, a fost reţinut, iar ieri a fost dus la parchet, cu propunerea de arestare.

Grupaj de C. MIRCEA