Încurcate-s căile deszăpezirii la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNici nu s-au întrunit bine în ședință ordinară, că membrii Consiliului Local Piatra Neamț vor fi convocați, în a doua săptămână din octombrie, și într-o ședință extraordinară, care va avea ca proiect central de hotărâre cel privind serviciul de deszăpezire pentru iarna 2016

„Săptămâna viitoare, deși nu știm o dată exactă acum, va fi convocată o ședință extraordinară de Consiliu Local pentru a supune votului consilierilor proiectul privind recepția lucrărilor de la extinderea adăpostului de câini al Salubritas, dar și pentru a rezolva problema deszăpezirii din iarnă. Săptămâna trecută, prin Ordonanța 58, a apărut o reglementare nouă, care permite unității administrativ teritoriale să atribuie direct contractul de deszăpezire unei societăți a Consiliului Local, cu condiția ca municipiul să fie unicul acționar. Urmează să vedem care ar fi societățile interesate, care să respecte și cerințele”, a declarat Florin Fecic, secretarul municipiului Piatra Neamț.

Până acum, de deszăpezirea municipiului s-au ocupat Salubritas în asociere cu Publiserv și asta pentru că prima societate nu avea mijloacele necesare, iar cea de-a doua nu era acreditată.

„De această dată nu se va putea merge pe asocieri. Societatea căreia i se va încredința direct contractul trebuie să se ocupe de deszăpezire fără a subcontracta sau fără a se asocia”, a adăugat Florin Fecic.

Dacă nu se găsește o societate al cărei unic acționar să fie municipiul, care să aibă și acreditarea și mijloacele necesare pentru deszăpezire, serviciul poate fi încredințat unei firme private, doar că și aici se pare că ar exista niște probleme.

„De deszăpezire se poate ocupa și o firmă privată, doar că licitația trebuie organizată în baza legii privind concesionarea serviciilor publice. Aici apare un blocaj, pentru că nu sunt apărute normele de aplicare, care sunt încă în dezbatere publică, și în baza cărora sunt stabilite și criteriile de organizare a licitației”, a spus secretarul municipiului Piatra Neamț. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentLecție de analiză – Trezirea la realitatea economică
Articolul următorS-a deschis sezonul de bombe la fabrica de zahăr Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.