Deszăpezirea din Piatra Neamț, scoasă la licitație, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSocietatea Brantner nu a vrut să se ocupe de deszăpezirea municipiului Piatra Neamț, lucru stipulat în contractul de concesionare a activităților de salubrizare a orașului, astfel încât serviciul a fost subcontractat societății Salubritas.

Cum nu are mijloacele necesare, Salubritas a subcontractat, la rândul ei, partea de deszăpezire mecanizată societății Publiserv, rămânând doar cu îndepărtarea zăpezii pe cale manuală.

Publiserv a ieșit din schemă în urmă cu câteva luni, la recomandarea celor de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, care au spus că o societate care nu e autorizată ANRSC nu poate să presteze astfel de servicii, iar autorizarea se face doar dacă firma are o licitație câștigată. Cum Publiserv era în insolvență, nu putea participa la licitații.

„Acum, că s-a ieșit din insolvență, intenționăm să ne înscriem la licitație atunci când va fi organizată, urmând să obținem, după aceea, și autorizația ANRSC”, a declarat Elena Boengiu, directorul general al Publiserv.

Odată cu renunțarea Publiserv, societatea Salubritas se vede nevoită să renunțe și ea la deszăpezire. „Din 2006 încoace nu ne-am mai ocupat de deszăpezirea mecanizată și nu avem tehnica necesară. Vom analiza și, dacă se va putea, ne vom înscrie, împreună cu Publiserv, la licitația privind deszăpezirea municipiului”, a spus Tatiana Ciucanu, directoarea Salubritas.

Unul dintre proiectele de hotărâre care vor fi supuse votului consilierilor locali pe 21 iulie prevede modificarea contractului dintre municipalitate și Brantner, prin care se ia act de renunțarea celor de la Salubritas.

„Serviciul de deszăpezire va fi scos la licitație după aceea, deoarece cei de la Brantner au spus că nu vor să se ocupe de acest domeniu”, a declarat Florin Fecic, secretarul municipiului. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentBacalaureat: Neamț, cele mai slabe rezultate din regiunea Nord-Est
Articolul următor„Biblioteca de vacanţă” la „G. T. Kirileanu”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.