0:00

Închisoare cu executare și daune de 120.000 euro pentru un accident mortal, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat de 38 de ani, din localitatea Plăieșu, comuna Timișești, a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare, cu executare, după ce s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice și a ucis un bărbat care circula pe marginea drumului. Decizia a devenit definitivă pe 5 iunie, dată la care mandatul a fost pus în executare de polițiști, bărbatul fiind încarcerat în Penitenciarul Bacău. Pe lângă sancțiunea cu executare, el trebuie să achite către rudele victimei daune morale și materiale care depășesc 120.000 de euro, plata căzând însă în sarcina asiguratorului la care șoferul avea mașina asigurată. La toate acestea se mai adaugă o prestație periodică lunară către cele două fiice ale victimei până la data la care vor deveni majore.

Fapta a avut loc pe 23 decembrie 2022 când acuzatul a băut la serviciu, apoi s-a urcat în mașină și a plecat spre casă. În jurul orei 17:25, pe timp de noapte, în localitatea Timișești, a lovit un bărbat care mergea pe lângă bicicletă, pe marginea carosabilului, pe același sens cu mașina. În urma impactului violent, corpul victimei a fost proiectat la circa 27 de metri, bărbatul suferind leziuni în urma cărora a decedat la scurt timp.

Cercetările au stabilit că atât victima cât și șoferul erau sub influența alcoolului. Deși biciclistul avea vestă reflectorizantă, el nu circula pe acostament, deși exista. În plus, avea obligația să meargă pe partea stângă a drumului, pe partea sa de mers, însă el era pe dreapta. În aceste condiții s-a reținut culpa comună a șoferului și a pietonului, în proporție de 50% fiecare. Astfel și daunele acordate de instanță au fost mai mici, deoarece inițial familia celui decedat se constituise parte civilă în procesul penal cu sume mai mari.

(G.S.)

Articolul precedentCopil de 14 ani oprit în trafic după ce a luat la plimbare mașina părinților, fără știrea lor
Articolul următorVIDEO. FOTO. Dan Gârleanu, luptător SAS – ghid pentru ascensiunea pe Kilimanjaro
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.