Ioan MironasIncertitudinea planează în ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea ligii secunde la fotbal. Liga Profesionistă a Ligii a II-a este constituită, dar nefuncţională. Conducerea acesteia a adunat la Sarata Monteoru reprezentanţii echipelor care ar trebui să joace în cel de-al doilea eşalon fotbalistic al României în sezonul 2015-2016. FRF aşteaptă ca echipele să se înscrie în campionat, după care va decide în privinţa campionatului. Acesta se poate desfăşura cu o singură serie, dacă echipele vor fi puţine, dar se poate organiza şi cu două serii, în cazul în care echipele se ce se înscriu în campionat vor fi mai multe de 22.

Referitor la spectrul insolvenţei ce ameninţă mai multe cluburi de fotbal din România, directorul Ioan Mironaş, reprezentantul clubului Ceahlăul Piatra Neamț, crede că această stare de fapt nu poate fi evitată în contextul crizei actuale, dar depinde de fiecare club cum va gestiona această problemă.

“Avem noi probleme, au mai avut unii înainte, vor mai avea şi alţii. Ar trebui să ştim să profităm de această posibilitate, pentru a crea din starea de insolvenţă un nou început. Majoritatea echipelor de fotbal, în special din Liga a II-a şi a III-a, aştepată modificările la Legea Sportului, care să dea posibilitatea Consiliilor Locale să finanţeze salariile şi primele sportivilor”, a mai precizat Ioan Mironaş. Acesta crede că în aceste condiţii şansa relansării clubului de fotbal pietrean stă în tinerii fotbalişti crescuţi la Centrul de Copii şi Juniori în colaborare cu LPS Piatra Neamţ, deoarece se poate ajunge în situaţia ca Ceahlăul să nu-şi mai permită să efectueze transferuri. Cu o activitate bună la juniori, Ceahlăul poate supravieţui de pe urma invetiţiilor făcute în tineri. Ioan Mironaş crede că, în locul unor improvizaţii și transferuri costisitoare, investiţiile în centrele de copii şi juniori sunt singura şansă de relansare a fotbalului românesc.

Mihai STOIAN

1 COMENTARIU

  1. “Am investit in centru de copii” -asa suna declaratia directorului. Acum sa spunem cam ce: salarii de 800 lei la antrenori-ultimul dat e pe februarie, masa? -doar cei ce platesc (si au fost multe zile cand doar cartofi simpli),atentie? Nimeni nu urmareste activitatea (exceptie prof Stet) ,echipament ?-ala dublu decontat, dar multe grupe sunt intretinute de parinti.Dar de ce nu spuneti ca din banii de la TV aveti obligatia de a directiona la centru 70 000 euro anual? Se regaseste investitia? Nu cred!

Comments are closed.