hcf-piatra-neamt-anca-oanceaHandbalistele de la HCF Piatra Neamţ au pornit ca din puşcă în noul sezon al diviziei A. Jucătoarele antrenorului Dan Valentin au spulberat formaţia CSU Târgovişte, scor 43-22 (22-11), în prima etapă a seriei întâi. După cum indică şi rezultatul final, formaţia gazdă a dominat confruntarea de la un capăt la celălalt, demonstrând că are resurse, campionat de campionat, de a se situa în partea superioară a ierarhiei interne.

“Am fost obligat s-o cruţ pe Anca Oancea, care a suferit o entorsă la genunchi înlocuind-o cu Andreea Creangă, o junioară născută în anul 1999. Multe din cele 43 de goluri au fost înscrise pe contraatac şi faza a doua”, a afirmat profesorul Dan Valentin.

Principalele marcatoare au fost: Roşca (9), Dorneanu (6), Rotaru-Teleucă (6), Caramalău (5), Balint (4), Creangă (4) şi Vereş (3). Între buturile formaţiei HCF s-au aflat pa rând toţi cei trei portari: Mădălina Bejan, Ştefania Manolache şi Elisabeth Pastor, ultima venită de la Bacău. Bucuria acestei victorii nu va dura mult, deoarece pentru pietrence va urma  duminică, 25 septembrie, o deplasare grea la Rapid Bucureşti, echipă care tocmai a părăsit Liga Naţională. (Ana MOISE)