Copiii le bat obrazul autorităților pentru nerespectarea legii: ”De câţiva ani, bursele de merit şi cele de performanţă au fost uitate de către autorităţi”.

Consiliul Judeţean al Elevilor Neamţ a solicitat unităților administrativ-teritoriale alocarea fondurilor necesare pentru acordarea burselor de performanţă, merit, studiu şi ajutor social, precizând că, astfel, nu ar face decât să respecte Legea Educației.

georgiana-mihaila
sursa foto: Facebook

Prin intermediul unui comunicat de presă, Georgiana Mihăilă, președintele CJE Neamț, a adresat un mesaj, ca un ”duș rece” pentru autoritățile care nu au rezolvat problema, ba, mai mult, s-au folosit de rezultatele elevilor pentru a ”defila” cu ele la diferite evenimente. ”De câţiva ani, bursele de merit şi cele de performanţă au fost uitate de autorităţi, însă se mândresc cu elevii judeţului care primesc diferite premii la concursuri şi olimpiade. Aceşti elevi, în general, se pregătesc singuri sau cu profesori în particular şi investesc din banii proprii pentru a face performanţă. De cele mai multe ori, pentru a se mândri de zilele localităţii sau la diferite evenimente, autorităţile îi invită pe cei care au obţinut locurile I, II, III sau medalie la fazele naţionale, pentru a le oferi o diplomă de apreciere şi o anumită sumă de bani. Consiliul Judeţean al Elevilor Neamţ consideră că toţi aceşti elevi, care-şi dau interesul pentru a obţine rezultate deosebite, trebuie apreciaţi pentru meritele lor, prin intermediul burselor de performanţă şi de merit, care vizează atât olimpicii naţionali, judeţeni, cât şi elevii cu rezultate exceptionale la învăţătură”, susține Georgiana Mihăilă.

În opinia acesteia, elevii nemţeni ar fi astfel motivaţi să înveţe, să obţină performanţe la concursurile şi olimpiadele şcolare, să îşi continue parcursul şcolar indiferent de statutul financiar al familiei din care provin, să nu abandoneze şcoala. CJE Neamț atrage atenția asupra abandonului şcolar, deoarece acesta reprezintă, în continuare, o problemă semnificativă în comunitatea nemţeană, mulţi tineri luând decizia de a nu continua studiile liceale după terminarea clasei a X-a. (Marian TEODOROF)

 

 

Articolul precedentÎnceput fast de sezon pentru HCF Piatra Neamţ
Articolul următorACTUALIZARE Risc de inundaţii în Bacău, Iaşi, Neamţ şi Vaslui
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.