Începe procesul fostului director al Școlii Postliceale Sanitare Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii pietreni au finalizat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a profesorului Mihai Floroaia. Fost inspector școlar general adjunct, profesor de religie și director al Școlii Postliceale Sanitare Piatra Neamț, Floroaia este judecat pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual. Cauza este pe rolul Judecătoriei Piatra Neamț, acum fiind în procedură de Cameră preliminară.

Magistrații au dispus prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar pentru acuzat și au impus o serie de interdicții cea mai importantă fiind cea de a nu profesa: „să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta (profesor de religie și funcția de director al Școlii Postliceale Sanitare Piatra Neamț)”, conform Judecătoriei Piatra Neamț. Completul de judecată a respins solicitarea acuzatului de a revoca controlul judiciar sau de a modifica conținul celei mai blânde dintre măsurile preventive.

Totul a ieșit la iveală la începutul lunii aprilie după ce profesorul Floroaia a fost reclamat de o elevă care nu a mai suportat comportamentul abuziv al cadrului didactic. Conform actelor de urmărire penală este vorba de o singură victimă, elevă a Școlii Postilceale Sanitare Piatra Neamț, dar profesorul este acuzat de două fapte, ultima având loc pe parcursul lunii martie. Profesorul ar fi solicitat favoruri sexuale unei eleve pentru a nu o exmatricula (amănunte aici și aici)

(G.S.)

Articolul precedentCSM Ceahlăul Piatra Neamț a fost învinsă de CS Mioveni în etapa a 4-a din Liga II
Articolul următorCum petrecem în weekend: cărți, muzică, mâncare bună și cocktailuri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.