0:00

În perioada 20-21 martie elevii de clasa a VIII-a susțin simularea evaluării naționale. Din județul Neamț s-au înscris 4.415 elevi care provin din 114 școli, informează Inspectoratul Școlar Județean. Participarea la simulare nu este obligatorie, dar elevii au prilejul de a se acomoda cu cerințele examenului.

Mâine este proba scrisă la limba română și marți la matematică. Regulile sunt aceleași ca la examenul propriu-zis: sălile de clasă unde se organizează simularea sunt dotate cu sistem de supraveghere audio-video funcțional, probele încep la ora 9, completarea casetei de identificarre se face în 15 minute, timpul de lucru începe efectiv după distribuirea subiectelor fiecărui elev și durează 2 ore. Subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de Centrul Național pentru Politici în Educație și Evaluare și elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul, potrivit Ministerului Educației. Elevii sunt așteptați în clasele anume organizate în intervalul orar 8-8.30 și trebuie să aibă asupra lor doar instrumente de scris, fără „surse de inspirație”.

Rezultatele obținute vor fi aflate până în data de 29 martie și notele vor fi discutate doar cu elevii și părinții, în ședințe la clase, pentru stabilirea măsurilor de îmbunătățire a cunoștințelor până la examenul din vară. Notele nu sunt publice și nu se trec în catalog, decât dacă elevii doresc acest lucru și fac o cerere.

Simularea bacalaureatului va avea loc în perioada 27-30 martie, probele scrise durează 3 ore și notele vor fi aflate de elevi și părinți până la data de 6 aprilie.

C.I.

Articolul precedentExpoziție itinerantă la Roman
Articolul următor19 martie – Ziua Pașaportului Românesc, locul 17 pe scara mobilității