0:00

Expoziție itinerantă la Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMuzeul de Științele Naturii din Roman găzduiește expoziția itinerantă intitulată generic “Viciile-tentații înșelătoare“. Este vorba de un proiect cultural-expozițional ce atrage atenția aupra unor realități triste ale zilelor noastre, care fac numeroase victime, mai ales în rândul tinerilor. Sunt problemele legate de fumat, de consumul de alcool sau de droguri.

Acțiunea vizează mai multe aspecte între care conștientizarea publicului asupra consecințelor negative ale consumului de alcool, tutun, droguri asupra organismului uman; responsabilizarea generațiilor de azi cu privire la capcanele pe care le întind viciile; exprimarea de opinii asupra impactului devastator al acestor tentații asupra vieții cotidiene; evidențierea ideilor menite să determine renunțarea la vicii, prin auto-disciplină, conștiință și oferirea unor modele pozitive de viață, prin accesul la programe de ajutor pentru astfel de probleme.

“Expoziția prezintă câte un scurt istoric pentru tutun și alcool, dar și efectele asupra organismului uman cauzate de consumul de droguri“, anunță organizatorul, Complexul Muzeal Național Neamț. Suportul științific este realizat de către specialiștii Complexului Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău. Expoziția poate fi vizitată până la finalul lunii mai 2023. (G.S.)

Articolul precedentS-a rănit singură căzând de pe bicicletă!
Articolul următorÎncep simulările examenelor naționale, primii sunt elevii de clasa a VIII-a
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.