0:00

Incendiu și explozie la o firmă din Săvinești, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAzi noapte, 3 februarie, în jurul orei 0,50, un incendiu a izbucnit la o hală aparținând unei firme de pe strada Unirii din Săvinești. Din primele informații, este vorba despre firma Amcor, producătoare de ambalaje și containere.

Dată fiind amploarea flăcărilor, la fața locului au ajuns o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD ale pompierilor de la Punctul de lucru din Roznov, două autospeciale de stingere de la Piatra-Neamț și un echipaj al SVSU Roznov cu o altă autospecială.

“La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la o instalație tehnologică și la două recipiente metalice în care erau stocate substanțe inflamabile (diluanți).

În primă fază s-a intervenit cu mijloacele de primă intervenție (stingătoare) din dotarea operatorului economic.

Imediat s-a produs o explozie, iar incendiul s-a propagat la fațada și acoperișul halei, cu posibilitatea propagării la întreaga construcție în care se aflau utilaje se producție, materii prime și finite”, a precizat locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Dată fiind natura inflamabilă a subtanțelor și materialelor aflate la locul incendiului, pompierii au utilizat spuma din dotarea autospecialelor pentru a localiza și stinge flăcările. Au ars 3 instalații tehnologice, 80 mp acoperiș, 30 mp din fațada construcției și substanțe inflamabile depozitate în instalația tehnologică și recipientele metalice.

La finalul intervenției, pompierii au stabilit că un scrutcircuit electric la o instalație tehnologică a produs incendiul urmat de explozie.

Din fericire nu au fost victime.

Angela Croitoru

Foto ilustrativă: arhivă

Articolul precedentFOTO Târgu Neamț: Acțiune a Poliției Rutiere pentru prevenirea consumului de alcool la volan
Articolul următorȘtire actualizată. Bărbat împușcat pe o stradă din Iași. Suspectul a fost prins în Republica Moldova
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.