0:00

Știre actualizată. Bărbat împușcat pe o stradă din Iași. Suspectul a fost prins în Republica Moldova, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare 3 februarie: Suspectul în acest caz a fost prins în Republica Moldova, unde ar fi fugit imediat după comiterea faptei.

Victima a suferit o intervenție chirurgicală joi, 2 februarie la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. El este conștient și starea sa este stabilă.

Actualizare: Suspectul este un bărbat în vârstă de 30 de ani, recidivist. El este căutat pentru mai multe fapte, inclusiv de autoritățile italiene care l-au condamnat în mai multe dosare penale. Acesta se afla într-un autoturism Audi cu care a și fugit de pe strada Basarabi, după ce ar fi împușcat victima.

“În fapt, s-a reţinut că la data de 01.02.2023, în jurul orei 21:20, în timp ce se afla pe str. Basarabi din municipiul Iaşi, numitul A.M.M. a fost împuşcat în zona cervicală de către numitul P.A.A., care se afla într-un autoturism marca Audi, fiindu-i produsă victimei o plagă împuşcată în regiunea cervicală anterioară şi pneumotorax drept masiv.

Numitul P.A.A. a fugit de la locul faptei cu autoturismul menţionat, fiind în prezent căutat de către lucrătorii de poliţie din cadrul IPJ Iaşi – Serviciul de Investigaţii Criminale. Victima A.M.M a fost transportată la sediul Spitalului „Sf. Spiridon Iaşi” şi preluată de către medicii de gardă în vederea acordării îngrijirilor medicale.

Din verificările efectuate în faza iniţială a urmăririi penale s-a stabilit că victima şi agresorul se cunoşteau, că acesta din urmă are mai multe condamnări pronunţate de autorităţile judiciare din Italia şi mai este cercetat într-un alt dosar penal de către Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Iaşi”, precizează prim-procurorul Radu-Cătălin Țocu, într-un comunicat de presă postat pe site-ul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Actualizare: Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, procuror Radu Cătălin Țocu, agresorul a fugit de la locul faptei cu pistolul folosit în altercație.

“Este căutat de organele de cercetare penală. A fost identificat. Toată lumea face tot ceea ce este necesar pentru a-l găsi. În momentul în care va fi găsit și vor fi dispuse măsuri legale împotriva acestuia vom reveni cu detalii”, a precizat procurorul Radu Cătălin Țocu.

Știre inițială: Aseară, 1 februarie, în jurul orei 21.30, pe o stradă din Iași, un bărbat a scos un pistol împușcându-și „amicul” în zona gâtului.

“Polițiștii Secției nr. 1 Poliție Iași au fost sesizați prin apel unic de urgență 112, despre faptul că un bărbat ar fi fost împușcat pe o stradă din mun. Iași.

Bărbatul a fost transportat la spital.

Bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost identificat de polițiști, fiind căutat.

Din verificările efectuate rezultă faptul că cei doi se cunoșteau”, a precizat inspector Anca Alexandra Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, bărbatul fiind acuzat de tentativă de omor.

A.C.

Foto ilustrativă: arhivă

Articolul precedentIncendiu și explozie la o firmă din Săvinești
Articolul următorSunt 130 clase a IX-a din toamnă, în Neamț, cu 5 mai multe decât acum
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.