incendiu grajdUn incendiu de proporţii a izbucnit, duminică (30 august) seara, în gospodăria unui bărbat de 34 de ani din Ruginoasa. Un vecin a văzut focul şi a sunat la 112, iar la locul intervenţiei s-au deplasat două autospeciale de la Detaşamentul de Pompieri Roman. Când au ajuns la gospodăria bărbatului, militarii au constatat că ardeau două grajduri (unul amenajat într-o casă bătrânească) şi o fânărie, iar două locuinţe vecine erau în pericol de a se aprinde.

„Într-unul din cele două grajduri, au rămas captive două vite şi un porc, pe care proprietarul şi un vecin nu au putut să le salveze”, a declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

“Pompierii au localizat şi lichidat incendiul după acţiuni ce au durat aproximativ două ore. Pe timpul operaţiunilor, comandantul acţiunii a observat că proprietarul prezenta arsuri de gradul II la nivelul antebraţului stâng şi la nivelul feţei şi a solicitat ca un echipaj medical să se deplaseze la locul incendiului. Echipajul SAJ a acordat bărbatului, în vârstă de 34 de ani, îngrijiri medicale, iar acesta a refuzat transportul la spital”.

Cele două grajduri, unul de 70 mp, iar celălalt de 60 mp, fânăria – în suprafaţă de 50 mp, 5 tone de fân şi paie şi animalele au ars. După ce-au lichidat incendiul, pompierii au stabilit că focul a fost pus cu intenţie la acoperişul fostei case bătrâneşti, transformată în grajd. Urmează ca poliţiştii să deschidă o anchetă şi să stabilească cine este persoana care a provocat incendiul. (C. MIRCEA)

Articolul precedentApă cărată cu butoiul pentru a stinge 3 hectare de pădure
Articolul următorImpact mortal motociclist – copac
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.