incendiu padureLocalnici, voluntarii din Pipirig, plus 12 pompieri militari de la Detaşamentul Târgu-Neamţ au muncit 5 ore continuu, sâmbătă, 29 august, pentru a stinge un incendiu de vegetaţie care s-a extins în pădure.

Focul fusese observat încă de dimineaţă, când nu cuprinsese decât lăstăriş şi câţiva copaci, dar vântul a extins incendiul, astfel că la ora 14, 23, şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pipirig sunat la 112 şi a cerut ajutor de la ISU.

“La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi 11 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu o autospecială de stins incendii şi un autoturism şi un ofiţer din comandamentul unităţii”, a precizat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

“Forţele au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului folosind materiale de primă-intervenţie (drujbe, lopeţi şi bătătoare) şi apă adusă în butoaie de un utilaj al Ocolului Silvic Pipirig (TAF). Din cauza drumului îngust şi a pantei mari, autospecialele nu au putut fi duse în apropierea focarelor, ele fiind lăsate la mai bine de un kilometru distanţă. Acţiunile de localizare, lichidare şi verificare atentă a suprafeţei afectate s-au încheiat în jurul orei 19”.

Pompierii au stabilit că incendiul, care a mistuit vegetaţia, lăstărişul şi arborii de pe o suprafaţă de 3 hectare, a izbucnit din cauza unui fumător neglijent, care a aruncat un chiştoc la întâmplare. (C. MIRCEA)

Articolul precedentGrija față de agent: 25+2 lei zilnic pentru polițiștii locali
Articolul următorIncendiu provocat cu intenţie! “Victime”: două vaci şi un porc!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.