Incendiu la o fermă: au pierit 57 de animale, ZCH NEWS - sursa ta de informații57 de animale au pierit, vineri dimineaţă, 13 noiembrie, într-un incendiu izbucnit în oraşul Salcea (Suceava), anunţă ISU Suceava, prin intermediul unui comunicat de presă.

Focul a izbucnit la clădirea unei ferme de animale. Anunţaţi prin 112, la ora 6, militarii Detașamentului de Pompieri Suceava și lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Salcea, Dumbrăveni și Siminicea au intervenit cu 8 autospeciale și două buldoexcavatoare.

La fața locului s-a deplasat şi Grupa Operativă a ISU “Bucovina” al județului Suceava, cu inspectorul șef – generalul de brigadă Ion Burlui, care a preluat comanda intervenției.

„La sosirea echipajelor, ardea clădirea unui adăpost de animale, construită din cărămidă și beton, cu acoperiș din lemn, izolat cu vată minerală și cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la alte construcții aflate în imediata apropiere, cu diferite destinații (atelier de tâmplărie, hală de producție, depozit materiale de construcții, atelier reparații auto, depozit de cereale etc.). Incendiul a fost lichidat la ora 9,30 și a ars întreaga clădire a fermei de animale, pe o suprafață de aproximativ 750 de metri pătrați. S-a degradat acoperișul unui depozit de furaje pe 150 de metri pătrați. În incendiu au pierit 50 de bovine și șapte porcine”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt. Adj. Alin Găleată.

Cauză probabilă a incendiului a fost efectul termic generat de coșul de fum (al unei sobe fără acumulare de căldură, folosită pentru încălzirea animalelor) neprotejat corespunzător față de materialele combustibile. Nu s-au înregistrat victime, iar forțele de intervenție au salvat alte 50 de bovine și clădirile societăților comerciale învecinate. (ZCH NEWS)

Articolul precedentTrei ţigani au jefuit un bătrân de 80 de ani
Articolul următorACTUALIZARE S-a drogat până a murit! Poliţiştii au găsit un praf alb în locuinţă!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.