politie masinaUn bătrân de 80 de ani din comuna Alexandru cel Bun a fost jefuit de trei ţigani, în după-amiaza de 12 noiembrie, prin metoda devenită deja clasică. Indivizii i-au bătut în poartă, sub pretextul că vor să cumpere cupoane de transport pentru pensionari, ceea ce au şi făcut, dându-i omului 200 de lei. Apoi, unul dintre ei i-a distras atenţia spunându-i că are nevoie de o sârmă şi, în timp ce bătrânul o căuta, ceilalţi doi au furat 15.000 de lei dintr-un dulap. După ce-a văzut că nu mai are niciun ban, bătrânul a sesizat poliţia şi a declarat că cei trei circulau cu un autoturism marca Volkswagen de culoare gri.

Tot în ziua de 12 noiembrie, o femeie de 88 de ani din Roman a rămas fără 600 de lei, după ce un necunoscut i-a bătut la uşă şi i-a spus că trebuie să verifice instalaţia de gaz, dar de fapt i-a furat banii din sertarul unui dulap.

„Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și îndrumă cetățenii să nu permită accesul persoanelor necunoscute în locuințe sau curțe”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Recomandările poliţistilor

– Nu permiteţi străinilor să intre în casă sau în curte sub diferite pretexte: vânzarea/cumpărarea de produse, folosirea telefonului, oferirea de ajutoare sau bunuri, schimbul unor bancnote;

– Solicitați persoanelor, care se prezintă sub diferite calități, să se legitimeze;

– Evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă!

– Păstraţi documentele și bunurile în locuri greu accesibile, cunoscute doar de dumneavoastră și nu divulgați aceste informații altor persoane. De asemenea, poliţiştii vă recomandă să nu vă lăsaţi tentaţi de preţurile produselor oferite spre vânzare de către persoane necunoscute întrucât acestea reprezintă doar mijlocul prin care infractorii urmăresc să intre în locuința dumneavoastră pentru a descoperi locul unde vă păstrați economiile.

Dacă ați fost victima unei astfel de infracțiuni, nu lăsați să treacă timp de la comiterea acesteia. De asemenea, dacă ați fost contactat de către astfel de persoane sau ați asistat la săvârșirea unei infracțiuni, polițiștii vă recomandă să rețineți semnalmentele persoanelor implicate sau caracteristicile mașinilor (număr de înmatriculare), date pe care să le sesizați imediat Poliției prin apelul unic de urgență 112! (C. MIRCEA)

Articolul precedentTraian Băsescu s-a întâlnit cu reprezentanţii MP Neamţ
Articolul următorIncendiu la o fermă: au pierit 57 de animale
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.