Azi noapte, 25 spre 26 februarie, pe casa scării, la etajul al III-lea al unui bloc de pe strada Alexandru Vlahuță din Bârlad a avut loc un puternic incendiu.

Dată fiind amploarea incendiului, la fața locului au intervenit 36 de subofițeri și 3 ofițeri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui cu patru autospeciale de stingere cu apă, o autoscară mecanică, o autospecială echipată cu modul pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD.  La fața locului au fost trimise și două ambulanțe aparținând SAJ Vaslui.

„La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență la nivelul etajului al treilea și la o parte din acoperișul imobilului. Casa scării era inundată cu fum și gaze toxice și fierbinți. Până la sosirea pompierilor, o parte dintre locatari, cei de la parter și o parte dintre cei de la etajul unu, s-au autoevacuat. Pompierii militari au acţionat cu cinci lunii de stingere, incendiul fiind lichidat în limitele găsite. Pe casa scării, la etajul trei erau depozitate o canapea, un frigider, o cantitate foarte mare de materiale textile și plastice. Pompierii au evacuat de la etajele superioare 35 de persoane, 21 adulți și 14 minori”, a precizat Marius Stanciu, reprezentantul ISU Vaslui.

Incendiu în toiul nopții la bloc din Bârlad: 70 de persoane evacuate din cauza unei țigări aruncate la întâmplare, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Patru dintre persoanele evacuate au avut nevoie de îngrijiri medicale, trei dintre acestea fiind diagnosticate cu intoxicație cu fum și atacuri de panică, iar una, cu o plagă tăiată la mână și antebraț. Două dintre persoanele intoxicate cu fum au fost transportate la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Bârlad.

Incendiu în toiul nopții la bloc din Bârlad: 70 de persoane evacuate din cauza unei țigări aruncate la întâmplare, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În total, din imobil au fost evacuate ori s-au autoevacuat 70 persoane, dintre care 25 copii.

Din cauza temperaturii foarte mari, o țeavă de alimentare cu apă s-a spart, trei apartamente fiind afectate.

Au ars aproximativ 25 metri acoperiș și bagdadie, o fereastră de termopan, o canapea, un frigider, materiale plastice și circa 400 kilograme haine. S-a degradat și a căzut tencuiala pe o suprafață de aproximativ 300 metri pătrați. De asemenea, la etajul al treilea al imobilului s-a degradat instalația electrică și cea de alimentare cu apă.

Zece apartamente au fost inundate cu fum.

Incendiu în toiul nopții la bloc din Bârlad: 70 de persoane evacuate din cauza unei țigări aruncate la întâmplare, ZCH NEWS - sursa ta de informații

La finalul acțiunii, pompierii ISU Vaslui au stabilit că o țigară aprinsă aruncată la întâmplare a fost cauza probabilă de izbucnire a incendiului.

Angela Croitoru

Articolul precedentAccident la Dulcești – o mașină cu 6 persoane din Ucraina a intrat într-un cap de pod
Articolul următorIncendiu de vegetaţie uscată pe Pietricica
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.