Un nou record în materie de incendii de vegetație uscată a fost înregistrat în județul Neamț

, 130 de ha arse într-un singur incendiu. S-a întâmplat ieri, 28 martie, în jurul orei 13,00, în comuna Dămuc, la terenuri agricole cu vegetaţie uscată, focul  propagându-se la pădurea din apropiere, din cauza unei persoane care a pus foc pentru a arde resturile vegetale. O parte dintre familiile din comuna Dămuc au rămas fără curent electric.

Incendiu devastator la Dămuc: 130 de ha afectate, supraveghere cu drona!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCele mai multe dintre din focare au fost stinse până aseară târziu, dar echipaje de pompieri au rămas peste noapte să supravegheze zona pentru a asigura perimetrul în care litiera pădurii continuă să fumege.

Incendiu devastator la Dămuc: 130 de ha afectate, supraveghere cu drona!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiImportante forţe au fost alocate la locul intervenţiei: 54 de pompieri de la Detașamentul Piatra Neamț și Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului, cu două autospeciale de stingere, un autocamion, un microbuz, 3 motopompe, 5 autoturisme de serviciu, 4 cuburi pentru apă, 50 voluntari de la SVSU Dămuc, Bicaz Chei și Bicazu Ardelean, cu 2 autospeciale de stingere și trei motopompe și 30 de lucrători de la Ocolul Silvic Bicaz au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului de vegetaţie uscată și fond forestier produs în comuna Dămuc. La intervenţie au participat şi jandarmi, poliţişti, care au asigurat perimetrul, iar societatea Apaserv a pus la dispoziţie o dronă pentru monitorizarea zonei afectate de foc.

În această dimineață au fost reluate misiunile pentru stingerea incendiului.

Angela Croitoru

Articolul precedentTopul firmelor 2020
Articolul următorAlcool, scandal, o înjughiere și final fericit la …UPU Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.