0:00

Topul firmelor 2020, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiGala „Topul Firmelor 2020”, ediția a 28-a a avut loc în data de 25 martie 2022 în Piatra Neamț la Central Plaza Hotel. Anul 2020 a fost unul cu totul deosebit, marcat de criza sanitară care a afectat puternic mediul economic, generând perturbări în lanțurile de aprovizionare, distribuție, asigurarea cu resurse umane și apariția unor costuri neprevăzute. Tot criza sanitară, cu restricțiile impuse, a determinat organizarea evenimentului în luna martie a acestui an, când au fost eliminate restrițiile referitoarea la organizarea de evenimente.

La ediția a 28-a a Topului Firmelor din județul Neamț s-au clasat pe primele 3 locuri 961 de companii din diferite sectoare de activitate: 230 – industrie, 283 – comerț, 273 – servicii, 49 – agricultură, 58 – construcții, 43 – turism și 35 – cercetare, dezvoltare si high-tech din totalul de 11226 firme care au depus bilanț la finele anului 2020. Aceste 961 de firme reprezintă, 60% din cifra de afaceri a județului, 68% din profitul brut și 43% din total angajați raportați în situațiile financiare.

În ceea ce privește analiza datelor din bilanțurile depuse pentru anul 2020 s-a evidențiat o diminuare a cifrei de afaceri realizată pe întreg județul, de la 2638 milioane de euro în anul 2019 la 2531 milioane de euro în 2020.

În ceea ce privește profitul brut, acesta a înregistrat o creștere ușoară, de la 228 milioane de euro în anul 2019 la 231 milioane de euro în anul 2020.

Numărul de salariați total în județ a scăzut de la 49478 angajați în anul 2019 la 45625 angajați în anul 2020.

La festivitatea organizată în 25 martie 2022 au confirmat participarea și au fost premiate un număr de 130 de firme clasate pe primele trei locuri. Au fost premiate firmele ALIDO PROIECT SRL, DECOR LUX SRL, ROBMET SRL și YARNEA SRL – care au sărbatorit 20 de ani de activitate precum și firmele care au avut puterea si curajul sa performeze în domeniul lor de activitate timp de 30 de ani – AGROMEC ROMAN SA,  BIBLIOPOLIS PETRODAVA SA SEDCOM, CENTRUL TERITORIAL DE CALCUL  ELECTRONIC SA, COMES SA, CORFA ANDRA SRL, CUIUL SRL, KOBER SRL, MARSAT SA, STEFAN SI COMPANIA SRL, VINALCOOL NEAMT SA și RIFIL  SA care are 30 de ani de activitate după revoluție și 49 de ani de activitate neîntreruptă.

Alături de reprezentanții companiilor premiate, la eveniment au fost prezenți reprezentanți ai autorităților publice – domnul Adrian Niță, Prefect al Județului Neamț, domnul Dragoș Chitic, Vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, domnul Andrei Carabelea, Primar al Municipiului Piatra Neamț, domnul Leonard Achiriloaei, Primar al Municipiului Roman și reprezentanți ai mass mediei locale.

În organizarea evenimentului Camera de Comerț și Industrie Neamț a avut alături Partenerii, JORA SERVICE, ADF PROD, BICO INDUSTRIES, CROSTA, RIFIL, MARSAT, MITA DENT, COMES, CRISDENT CLINIC, DÉCOR LUX, EURO.EM, GILTEX, MITHRAS BUILD, RADIO M PLUS, BANCA TRANSILNAVIA, GLOBAL STAGE, CENTRAL PLAZA HOTEL și CLIPA DECORATIUNI FLORALE, ocazie cu care le mulțumim.

Atmosfera a fost întreținută de Andreea Tudose profesoară de canto si nai și de grupul vocal AD LIBITUM VOICES, patru voci spectaculoase ce adoptă stilul pop-opera, momente artistice care au fost deosebit de apreciate.

Articolul precedentUn căruțaș băut a lovit un biciclist treaz
Articolul următorIncendiu devastator la Dămuc: 130 de ha afectate, supraveghere cu drona!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.