Înalta Curte de Casație și Justiție a respins ieri recursul lui Vasile Puică, primarul comunei Borlești, formulat împotriva sentinței care l-a declarat în conflict de interese administrativ, constatat de Agenția de Integritate: ”Respinge recursul formulat de reclamantul Puică Vasile împotriva Sentinței civile nr. 49 din 24 martie 2017 a Curții de Apel Bacău (…) ca nefondat. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 11 septembrie 2019”.

”Nefondată” a fost și acțiunea lui Vasile Puică împotriva ANI, după cum a considerat Curtea de Apel Bacău în martie 2017. Acuzat de Agenția Națională de Integritate că s-a aflat în conflict de interese administrativ, Vasile Puică, actualul primar de Borlești, a pierdut procesul cu ANI la Bacău, însă sentința nu a fost definitivă, iar procesul a ajuns la Înalta Curte.

Acum, după mai bine de doi ani și jumătate, cu doar 10 luni înainte de încheierea mandatului actual, Vasile Puică pierde nu doar procesul, ci și funcția de primar al comunei Borlești, pe care a obținut-o în iunie 2016.

Vasile Puică a fost declarat de ANI în conflict de interese, după s-a constatat că, în vechea legislatură, pe 28 noiembrie 2013, din calitatea de consilier, a participat la adoptarea unei hotărâri de consiliu local prin care a fost ”debarcat” viceprimarul, iar pe funcția astfel ”eliberată” a fost numit chiar Puică. Evident că, fiind vorba despre propria sa alegere în funcția numărul doi din primărie, Vasile Puică a avut un interes personal, au susținut cei de la ANI și cei care l-au reclamat. Între timp, el a devenit primar al comunei și își va pierde mandatul. Și, chiar presupunând că, în buna tradiție apolitică a Prefecturii Neamț, procedura de încetare a mandatului va fi întinsă până la calendele grecești, în cazul de față cât mai aproape de iunie 2020, pentru Vasile Puică rămâne în vigoare interdicția de a mai ocupa 3 ani o funcție publică, ceea ce îi anulează posibilitatea candidaturii la un nou mandat.

Despre ședința din 2013, în care Vasile Puică s-a votat viceprimar, puteți reciti aici. (ZCH News)

Articolul precedentAstăzi, 12 septembrie, începe Neamţ Music Festival-ediţia a III-a
Articolul următor”PNL se implică activ în găsirea de soluții și alocarea de fonduri pentru Spitalul Bicaz”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.