Astăzi, 12 septembrie, începe Neamţ Music Festival-ediţia a III-a, manifestare organizată de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ. Anul acesta, prima seară de festival (12 septembrie) și concertul de gală (15 septembrie) vor avea loc la „Cinema Mon Amour”, începând cu ora 19:00. Pe 13 septembrie, evenimentul se va muta la Rubik Hub-Ștrandul Piatra-Neamț, iar sâmbătă, 14 septembrie, la Cetatea Neamț.

Dovada recunoașterii calității înalte a actului artistic este includerea Neamț Music Festival în circuitul prestigiosului Festival Internațional „George Enescu”. Pe 15 septembrie, semnalul sonor al Festivalului „George Enescu” va răsuna și la Piatra-Neamț, municipiul reședință de județ alăturându-se celor zece orașe importante ale României în care are lor cea mai extinsă ediție de până acum a evenimentului de talie internațională (Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş, Bacău, Bârlad, Târgovişte, Satu-Mare).

„La a treia ediţie, intrarea evenimentului sub aripa generoasă şi strălucitoare a Festivalului Internaţional «George Enescu» nu doar ne face să credem că ne aflăm pe drumul cel bun, dar ne dă şi trambulina de pe care să sărim şi mai sus, pentru ca lucrurile minunate care se întâmplă în fiecare început de toamnă lângă Pietricica să se vadă până departe, în toate cele patru zări. Anul acesta, busola festivalului îşi îndreaptă nordul către dualitate. E poate cea mai simplă şi nimerită definiţie a lumii, într-un singur cuvânt. Din mulţimea de dualităţi sonore posibile, fiecare dintre cele patru zile ale festivalului va etala un scenariu diferit”, a declarat pianistul Daniel Ciobanu, directorul artistic al Neamţ Music Festival.

„Nu putem decât să așteptăm cu mare emoție și acest minunat eveniment la care lucrăm alături de pianistul cunoscut în toată lumea, Daniel Ciobanu. Așteptăm publicul să achiziționeze bilete și sperăm, la jumătatea lui septembrie, să ne bucurăm de atmosfera de poveste pe care o aduce muzica clasică. Până atunci urmărim să punem totul la punct, să pregătim festivalul în cel mai mic amănunt și să avem satisfacția a încă unei ediții reușite”, a precizat Carmen Elena Nastasă, directorul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”. (ZCH NEWS)

Articolul precedentDoi scuteriști răniți în mai puțin de un sfert de oră
Articolul următorÎnalta Curte încheie prematur mandatul unui primar din Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.