Ziua Națională a fost sărbătorită cum se cuvine și în comuna Farcașa din județul Neamț. Mai jos puteți vedea imagini de la sărbătoare.
Primarul comunei Farcașa, domnul Bogdan Dumitru Țifui, a declarat:
„Copiii fac parte din Ansamblul „Mlădițele Farcașei”, înființat și de domnul viceprimar, Cristian Gheorghiu, la noi în comună. Am dansat împreună cu comunitatea, cei care au fost alături, Hora Unirii și câteva cântece pregătite de copilașii de la noi din comună. Pe această cale le mulțumesc și lor, le mulțumesc și părinților pentru implicare, că nu este deloc ușor. În perioada următoare vom acredita acest ansamblu, să avem marcă înregistrată și tot. Anul acesta, ca o noutate, vom avea și un dans al măștilor, 10 băieți, 10 fete, vom avea și capră, vom avea și urs, vom avea mai multe activități la nivel de comună. Vom participa și la Târgul de Crăciun de la Piatra Neamț organizat de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, la Târgu Neamț și în alte localități de la noi din județ. La mulți ani transmit tuturor fărcășenilor și tuturor românilor de pretutindeni. Doamne ajută și numai bine!”
Viceprimarul comunei Farcașa, domnul Cristian Gheorghiu, a declarat:
„Bună ziua, dragi români! „Data de 1 decembrie 1918 marchează un moment important din istoria României, când Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România. Acest eveniment a avut loc după ce Basarabia s-a unit cu România la 27 martie/9 aprilie 1918, iar Bucovina s-a alăturat la 28 noiembrie 1918. Astăzi, la 106 ani de la acest mare eveniment, cugetul nostru se bucură în timp ce sufletul nostru lăcrimează. Să fim mândri pentru Marea Unire și recunoscători pentru pagina glorioasă scrisă de armata noastră. Dar să nu uităm niciodată că fiecare familie de români a fost în doliu la acea vreme. Să admirăm oamenii politici de la acea vreme, care, indiferent de doctrina lor, au consolidat procesul Unirii. Îmi doresc din suflet ca Ziua Națională a României să fie un reper de unitate pentru toți românii, să fie, dacă vreți, un început pentru ca noi, românii, să lăsăm la o parte ura, răutatea, dezbinarea, disputele politice neconstructive și să vorbim de țara noastră de bine, să vorbim de lucruri frumoase care se întâmplă în țara noastră, pe care trebuie s-o iubim. Să ne ajute bunul Dumnezeu să înțelegem cu toții că lucrurile în urmă cu 106 ani ne-au unit acolo la Alba Iulia să ne țină mereu împreună până la sfârșitul veacurilor. Să înțelegem cu toții că avem datoria și obligația să lăsăm urmașilor noștri o Românie mai bună, o Românie așa cum ne-o dorim cu toții. În încheiere, vă mulțumesc că ați participat la evenimentul de astăzi și transmit un gând luminos românilor de pretutindeni. La mulți ani, România!”
Alexandru Andrieș