david calin cristianDavid Călin Cristian, medaliat cu argint la olimpiada internaţională la Chimie în 2012, a murit, joi, 17 decembrie, la Iaşi, din cauze necunoscute, relatează gândul.info. Tânărul studiază la Universitatea Cambridge, din Marea Britanie, iar de câteva zile s-a întors în ţară pentru a-şi petrece sărbătorile.

“Este o veste îngrozitoare. A fost un elev de excepţie la Colegiul Negruzzi, era pasionat de chimie, iar în 2012 a fost declarat elevul anului la Iaşi. Venise de sărbători acasă, în timp ce fratele său tocmai a plecat pentru un interviu, tot la Cambridge”, a declarat Camelia Gavrilă, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

“A fost un absolvent de marcă al colegiului nostru, a obţinut mai multe premii la olimpiade. Era pasionat de ştiinţe, iar pentru asta a muncit mult”, a precizat Elvira Rotundu, directorul Colegiului “Costache Negruzzi” din Iaşi.

David Călin Cristian a fost desemnat “Elevul anului 2012”. În 2010, el a obţinut medalia de bronz la Ştiinţe pentru Juniori, în 2011 a cucerit aurul la Olimpiada de Ştiinţe, iar în 2012 a luat argint la Olimpiada Internaţională de Chimie. Tânărul le spunea prietenilor săi că, după finalizarea studiilor în Marea Britanie, voia să revină în România. (ZCH NEWS)